Blog untuk belajar buat duit online,serta tutorial tutorial yang membantu anda dalam kehidupan

Khamis, 30 Oktober 2014

10 gambar mengejutkan ketika zaman perang

Sejak bumi dicipta, banyak peperangan yang telah berlaku di dunia ini dan banyak jugalah nyawa yang melayang. Peperangan membawa lebih banyak kehancuran dari kebaikan. Kalau boleh peperangan harus dielakkan kerana akhirnya yang banyak menjadi mangsa adalah rakyat jelata serta mereka yang tidak berdosa. Di sini penulis tunjukkan 10 gambar mengejutkan yang diambil ketika waktu perang.


1. kepala seorang askar jepun yang telah terpisah dari badannya dimana kepala tersebut diletak diatas sebuah kereta kebal untuk dijadikan trofi Askar Amerika


2.Seorang penduduk Eritrea  duduk diatas salah satu bom yang dilepaskan untuk memusnahkan kota Eritrea.


3. Seorang budak lelaki menerima bendera sebagai penghormatan pada hari pengkebumian ayahnya iaitu salah seorang askar Amaerika yang terkorban.4.Seorang kanak-kanak Korea Selatan menangis di atas runtuhan kota yang telah dijarah serta dimusnahkan oleh tentera Korea Utara.5. Salah seorang Askar cuba menyelamatkan rakannya dengan menggunakan CPR ketika perang Vietnam.


6. Penyeksaan serta interogasi yang dilakukan keatas orang awan semasa perang Rhodesian
7. Beberapa saat sebelum kepala seorang askar Australia dipancung dengan pedang samurai oleh askar Jepun.


8. Kesan senjata kimia yang digunakan semasa perang vietnam menjadikan Kanak-kanak ini lahir tanpa kaki serta cacat.


9. Kanak-kanak Iraq ini menjadi trauma selapas seluruh ahli keluarganya terbunuh akibat ditembak Tentera Amerika di dalam sebuah kereta kerana menyangka mereka adalah pengganas.
10. Seorang berkulit hitam mengutip cebisan mayat serta tengkorak askar-askar yang mati ketika pertempuran semasa perang saudara Amerika Syarikat.


Sumber asal

3 ulasan: