Blog untuk belajar buat duit online,serta tutorial tutorial yang membantu anda dalam kehidupan

Sabtu, 23 Januari 2016

4 kegunaan terbaru mesin taip yang mungkin mengejutkan andaMungkin ada yang merasakan mesin taip sudah tidak relevan di dunia moden ini tetapi tahukah anda mesin taip kembali mendapat tempat di hati masyarakat dan telah diperbaharui penggunaannya. berikut disenaraikan empat kegunaan terbaru mesin taip yang mungkin mengejutkan anda.
1.Seni tampak

Lebih ramai artis dalam seni tampak menggunakan mesin taip untuk mencipta lukisan atau rekaan dan hasilnya sungguh mengagumkan.


2. Seni muzik


Kerana nilai mekanikalnya serta bunyi yang dihasilkan mesin taip kini diintegrasikan dengan muzik untuk mendapatkan bunyian yang segar. seperti video diatas dimana mesin taip digabungkan dengan orkestra.


3.word processor
Sudah ada dijual mesin taip jenis baru dimana ia menjadi standalone word processor. ia dilengkapi dengan wifi dimana selain hasil anda dapat dilihat di kertas ia juga dapat disimpan dalam komputer.4. usb typewriterMesin taip lama kini boleh ditambah usb untuk menjadi papan kekunci untuk pc atau tablet anda selain boleh digunakan sebagai mesin taip biasa. untuk maklumat lanjut pergi ke SINI.

1 ulasan: